Рецепта за унгарски зелеви сарми

Коментари · 410 Прегледа

Ястието е за 4 порции.

Продукти:

1 средноголяма глава лук, накълцана

2 скилидки чесън, дребно нарязани или счукани

75 г дългозърнест ориз, сварен и изцеден

225 г много крехък говежди бут, накълцан или смлян

225 г много крехко свинско, накълцано или смляно

8 големи зелеви листа, измити

15 мл /1 с. л./ винен оцет

2 големи домата, обелени и накълцани

сол и пипер

Приготвяне: 

Смесете лука, чесъна, ориза, говеждото и свинското. Пуснете зелевите листа в гореща вода, докато омекнат достатъчно, за да можете да увиете в тях плънката. Завържете всяка сърма с конец или забийте клечка за зъби в единия й край, за да не изпада съдържанието й. Сложете доматите и оцета в тиган с много малко вода и след като заври, прибавете зелевите сарми и разбърквайте леко до покафеняване на зелето. Подправете на вкус.

Сервирайте с картофено пюре.

Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg