Рецепта за шунка, пълнена със задушен лук

Коментари · 313 Прегледа

Ястието е за 4 порции.

Продукти:

1 малък пакет с плънка от градински чай и лук

сока на 1/2 лимон

2 крехки листа шунка по 225 г с изрязана мазнина

16 много малки лукчета

1 с. л. полиненаситен маргарин

1 ч. л. захар

Приготвяне: 

Загрейте фурната до 200 градуса С. Пригответе плънката според инструкциите на пакета, като прибавите лимоновия сок. Размажете слой от нея върху всеки лист шунка и го навийте на руло. Намажете огнеупорен съд с мазнина, поставете в него двете рула, покрийте с мазнонепропусклива хартия и запечете за 30 минути.

Сложете лукчетата в тенджерка с малко студена вода. След като заврат, добавете маргарина и захарта, и оставете да се задушава на слаб огън за около 20 минути до омекване на лука, като раздрусвате непрекъснато съда.

Преди да сервирате, разрежете всяко рулце на две и гарнирайте с лукчетата и с варени картофи.

Забележка: Ако имате време, можете да направите блюдото дори още по-вкусно, като приготвите плънката у дома.

Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg