Рецепта за пълнени пиперки

Коментари · 275 Прегледа

Ястието е за 4 порции.

Продукти:

225 г. постна кайма

1 средноголяма глава лук, накълцана

4 филии хляб, надробен на трохи

1 скилидка чесън, дребно накълцана или счукана

60 мл /4 с. л./ зехтин или слънчогледово олио

2 стръка кервиз, накълцани

1 ч. л. риган

1 с. л. пресен магданоз, накълцан

сол и пипер

1 лимон

4 червени, зелени или жълти пиперки

Приготвяне: 

Загрейте фурната до 190ёС. Смесете каймата, лука, хлебните трохи и чесъна и запържете в сгорещената мазнина до златист цвят и леко омекване на съставките. Добавете кервиза, ригана, магданоза, солта и пипера. Отгоре изстискайте сока на 1 лимон и разбъркайте добре.

Отрежете горната част на пиперките и ги почистете от семената. След това ги сложете да къкрят в подсолена вода за 4–5 минути. Изцедете ги и ги напълнете със сместа. Сложете ги в намаслена тавичка и запечете за 25 минути.

Сервирайте веднага с доматен сос и картофено пюре или варен ориз.

Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg