Продукти:
225 г. постна кайма
1 средноголяма глава лук, накълцана
4 филии хляб, надробен на трохи
1 скилидка чесън, дребно накълцана или счукана
60 мл /4 с. л./ зехтин или слънчогледово олио
2 стръка кервиз, накълцани
1 ч. л. риган
1 с. л. пресен магданоз, накълцан
сол и пипер
1 лимон
4 червени, зелени или жълти пиперки
Приготвяне:
Загрейте фурната до 190ёС. Смесете каймата, лука, хлебните трохи и чесъна и запържете в сгорещената мазнина до златист цвят и леко омекване на съставките. Добавете кервиза, ригана, магданоза, солта и пипера. Отгоре изстискайте сока на 1 лимон и разбъркайте добре.
Отрежете горната част на пиперките и ги почистете от семената. След това ги сложете да къкрят в подсолена вода за 4–5 минути. Изцедете ги и ги напълнете със сместа. Сложете ги в намаслена тавичка и запечете за 25 минути.
Сервирайте веднага с доматен сос и картофено пюре или варен ориз.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"