Продукти:
агнешко бутче
2–3 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
стръкчета розмарин
черен пипер
45 мл /3 с. л./ слънчогледово олио
Приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса С. Направете малки разрези по бутчето и внимателно натъпчете в тях парченца чесън или стръкчета розмарин. Поръсете с пипер.
Сипете половината олио в тава и поставете в нея месото. Излейте останалата мазнина върху бута и запечете за около 30 минути за 450 г плюс още 30 минути. Проверете месото, като го прободете с вилица: ако излезлият сок е прозрачен, значи е готово. Оставете го да се „отпусне“ на топло за 10–15 минути. Така става по-крехко и се реже по-лесно.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"