Продукти:
4 агнешки пържоли от рибицата
малко брашно
30 мл /2 с. л./ слънчогледово олио
1 голяма глава лук, 1/2 — нарязана на филийки, 1/2 — накълцана
1 скилидка чесън, накълцана
4 средноголеми домата, обелени и накълцани
600 мл месен бульон от 1 кубче
1 ч. л. оцет
сол и пипер
Приготвяне:
Загрейте фурната до 180ёС. Оваляйте пържолите в брашно и ги запържете в сгорещеното олио до златисто. Извадете ги в една чиния и задушете лука и чесъна /може би ще ви бъде по-лесно, ако използвате два тигана, тъй като накълцаният лук трябва да бъде отделно от нарязания на филийки/. Поставете накълцания лук в йенска тенджера, сложете върху него пържолите и ги покрийте с нарязания на филийки лук. Добавете доматите, бульона и оцета, подправете със сол и пипер на вкус и печете 1 час.
Сервирайте с варени картофи или картофено пюре, сос с джоджен и грах.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"