Рецепта за агнешко в йенска тенджера

Коментари · 324 Прегледа

Ястието е за 4 порции.

Продукти:

4 агнешки пържоли от рибицата

малко брашно

30 мл /2 с. л./ слънчогледово олио

1 голяма глава лук, 1/2 — нарязана на филийки, 1/2 — накълцана

1 скилидка чесън, накълцана

4 средноголеми домата, обелени и накълцани

600 мл месен бульон от 1 кубче

1 ч. л. оцет

сол и пипер

Приготвяне:

Загрейте фурната до 180ёС. Оваляйте пържолите в брашно и ги запържете в сгорещеното олио до златисто. Извадете ги в една чиния и задушете лука и чесъна /може би ще ви бъде по-лесно, ако използвате два тигана, тъй като накълцаният лук трябва да бъде отделно от нарязания на филийки/. Поставете накълцания лук в йенска тенджера, сложете върху него пържолите и ги покрийте с нарязания на филийки лук. Добавете доматите, бульона и оцета, подправете със сол и пипер на вкус и печете 1 час.

Сервирайте с варени картофи или картофено пюре, сос с джоджен и грах.

Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg