За приготвянето на тортилите са необходими:
260 ml вода
120 g брашно от нахут
60 g царевично нишесте
60 g магданоз
щипка сол
За приготвяне на плънката са необходими:
100 g киноа
100 g нахут
100 g чушки
100 g моркови
100 g веган сирене от кашу, или обикновено сирене
магданоз
безкалоричен кетчуп или друг любим сос за овкусяване
Начин на приготвяне:
Първо сварете киноата и нахута според инструкциите. Междувременно нарежете сиренето, морковите, чушките и магданоза на ситно. След това добавете киноата и нахута и ги смесете в голяма купа заедно със зеленчуковата смес.
За да приготвите тортили, смесете водата, брашното, царевичното нишесте, магданоза и щипка сол. Пригответе си тиган с незалепваща повърхност, напръскайте го кокосово масло в спрей и го загрейте. Изсипете ¼ от приготвената смес в тигана и изпечете тортилата от двете страни на ниска температура за около 2 минути. Повторете същата процедура за останалите 3 тортили.
Накрая напълнете тортилите с приготвената зеленчукова смес с киноа. Овкусете с любимия си сос и се насладете на здравословно, вкусно и много питателно ястие!
Източник: GymBeam