Необходими продукти
250 г захар
150 мл вода
200 г маргарин
2 лъжици какао
100 г смлени орехи
250 г бисквити
1-2 лъжици ром (или няколко капки ромова есенция)
настърганата кора на половин лимон
Начин на приготвяне
- От захарта и водата за около 5 минути се сварява сироп. Като поизстине, се смесва с маргарина, какаото и орехите.
- Бисквитите се натрошават, напръскват се с рома, разбъркват се с лимоновата кора и се смесват с орехите. Когато сместа изстине, от нея се оформя цилиндър върху наръсена със захар и трохи от бисквитите оризова хартия, в която се завива рулото и се слага на студено.
- След като се втвърди, се нарязва на филийки, дебели около 1 см.
Източник: Личен архив