Необходими продукти
брашно 3 чаени чаши
маргарин 250 г
прясно мляко 1 чаена чаша
счукани орехови ядки 1/2 чаена чаша
мед 250 г
захар на пясък 1 и 1/2 чаена чаша
щипка сол
Начин на приготвяне
- Към пресятото брашно се прибавят прясното мляко, маргаринът, солта и се замесва меко тесто. Разточва се кора с дебелина 1/2 см и се поръсва с брашно.
- Със стъклена чаша се изрязват от кората кръгчета. Върху всяко кръгче се поставя 1 чаена лъжичка плънка, приготвена от счуканите орехови ядки и меда. Кръгчетата се завиват на рулца. Подреждат се в тава, намазана с масло и поръсена с брашно.
- След като се изпекат, още топли се потапят в охладен сироп, приготвен от 1 чаена чаша захар и 1 чаена чаша вода. Овалват се в захар на пясък.
Източник: Личен архив