Рецепта за пури с локум

Коментари · 297 Прегледа

Сладки с ефирен вкус, които се топят в устата. Удоволствието е подсилено от прочутото турско лакомство – рахат-локума.

Необходими продукти

брашно 600 г

мас 300 г

прясно мляко 1 чаена чаша

пудра захар 100 г

1 ванилия

мая колкото голям орех

локум 2 кутии

Начин на приготвяне

  1. Маята се разтваря в леко затопленото мляко с 1 чаена лъжичка захар за 30 минути. Към млякото с маята се прибавят маста и по малко от брашното, докато се замеси меко тесто.
  2. Разточват се кори с големина на малка чиния и дебелина 0,5 см. Всяка кора се реже с нож на 6 триъгълника. Парченце локум се поставя върху широката част на триъгълника, който се завива по посока към върха.
  3. Пурите се нареждат в намазана с мазнина тава и се изпичат до златисто. Още топли се овалват в пудрата захар, в която е поставена ванилията.

Източник: Личен архив

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg