Необходими продукти
брашно 600 г
мас 300 г
прясно мляко 1 чаена чаша
пудра захар 100 г
1 ванилия
мая колкото голям орех
локум 2 кутии
Начин на приготвяне
- Маята се разтваря в леко затопленото мляко с 1 чаена лъжичка захар за 30 минути. Към млякото с маята се прибавят маста и по малко от брашното, докато се замеси меко тесто.
- Разточват се кори с големина на малка чиния и дебелина 0,5 см. Всяка кора се реже с нож на 6 триъгълника. Парченце локум се поставя върху широката част на триъгълника, който се завива по посока към върха.
- Пурите се нареждат в намазана с мазнина тава и се изпичат до златисто. Още топли се овалват в пудрата захар, в която е поставена ванилията.
Източник: Личен архив