Необходими продукти
брашно 2 чаени чаши
масло 250 г
пудра захар 150 г
смлени орехови ядки 1 чаена чаша
бакпулвер 1 чаена лъжичка
Начин на приготвяне
- Маслото се разтопява. След като се поохлади, се добавят 3 чаени лъжички захар и бакпулверът. При непрекъснато бъркане се добавят по малко от брашното и смлените орехови ядки.
- Измесва се средно твърдо тесто. С поръсени с брашно ръце се оформят бисквитите с големина 4 см и дебелина 1,5 см.
- Подреждат се в намазана с масло и поръсена с брашно тава. Изпичат се в умерена фурна, докато се зачервят. Охлаждат се и се посипват с останалата пудра захар.
Източник: Личен архив