Необходими продукти
брашно 3 и 1/2 чаени чаши
масло 250 г
сирене "Крема" 250 г
кисело мляко 2 супени лъжици
сода бикарбонат 1/2 чаена лъжичка
захар 200 г
Начин на приготвяне
- Към пресятото брашно се добавят разтопеното масло, киселото мляко, в което е поставена содата и сиренето "Крема". Измесва се меко тесто.
- Разточват се кори с дебелина около 3 мм. След това с помощта на стъклена чаша се изрязват кръгчета, които се овалват и от двете страни със захар на пясък. После кръгчетата се сгъват на четири. Ъгълчетата на всяко кръгче се притиска с пръсти.
- Сладките се подреждат в намазана с мазнина тава и се изпичат, докато побелеят. След изваждането им от фурната веднага се преместват в друг съд, за да не залепнат.
Източник: Личен архив