Необходими продукти
брашно 1 кг
захар 500 г
6 яйца
кисело мляко 2 чаени чаши
мас (олио) 1 и 1/2 чаени чаши
сода бикарбонат 1 чаена лъжичка
2 ванилии
Начин на приготвяне
- Яйцата се разбиват със захарта. При непрекъснато бъркане се добавят маста (олиото), киселото мляко с разтворената в него сода бикарбонат и ванилиите. Сипва се по малко от брашното, докато се измеси средно твърдо тесто.
- Разточват се кори с дебелина около 0,5 см. Корите се режат с помощта на стъклена чаша или на форми за сладки. Оформените курабии се подреждат в намазана с мазнина тава и се поръсват със захар на пясък. Изпи чат се в умерена фурна.
- Разточените кори, вместо да се режат на курабии, могат да се намажат с мармалад и да се завият на рула. Изпичат се в намазана с мазнина тава. След като се извадят от фурната и изстинат, се режат напряко на колелца.
Източник: Личен архив