Необходими продукти
- 2 супени лъжици олио;
- ½ глава лук;
- 1 скилидка чесън;
- 450 гр телешко месо;
- 1 чаена лъжичка прах от чили;
- по ½ чаена лъжичка кимион и червен пипер;
- сол и смлян черен пипер – на вкус;
- 3 големи червени чушки;
- 100 гр настърган кашкавал;
- 1 чаша нарязани листа от маруля.
Начин на приготвяне
В дълбок тиган загрейте една супена лъжица олио и зпържете нарязания лук докато омекне. Добавете чесъна за около минута, след което пуснете в тигана нарязаното телешко и запържете за около 5 минути. Изцедете мазнината, добавете подправки и сол. Разрежете чушките на половинки и изчистете семките. Наредете чушките в намаслена с останалото олио тавичка, подправете със сол и пипер. Поставете във всяка половинка супена лъжица пълнеж от месото, поръсете обилно с кашкавал и изпечете на 190 ° C за около 20 минути. Сервирайте чушките със зелена салата.