Необходими продукти
- 2 супени лъжици олио;
- 1 голяма глава лук;
- 3 скилидки чесън;
- 170 гр спанак;
- сол и смлян черен пипер – на вкус;
- 100 гр рикота, топено сирене или извара;
- 50 грама настърган твърд кашкавал;
- 2 месести чушки.
Начин на приготвяне
Загрейте половин супена лъжица олио и запържете в него нарязания лук до полупрозрачност. Добавете нарязания на ситно чесън, спанака и гответе, докато омекне, а след това овкусете със сол и черен пипер. Рикотата (топеното сирене или изварата) и половината от кашкавала се смесват със спанака. Разпределете пълнежа половинките чушки и поръсете с останалия кашкавал. Печете в тавичка с останалата мазнина при 220 ° C за около 20 минути.