Необходими продукти
- 450 гр пилешко филе;
- 1 чаена лъжица сушен зеленчуков микс;
- сол и смлян черен пипер – на вкус;
- 1 супена лъжица зехтин;
- 8 чери домата;
- 150-200 гр моцарела;
- 70 гр рикота;
- 2 супени лъжици нарязан босилек;
- 2 скилидки чесън;
- 4 месести чушки;
- 100 мл пилешки бульон.
Начин на приготвяне
Овкусете филетата с подправки и сол и запържете в зехтина от всяка страна. Готовото пилещко се изважда на дъска за рязане, почивка за 5 минути и се нарязва на кубчета. Разбъркайте месото с чери доматите, нарязани на половинки, 100 грама моцарела, рикота, босилек и нарязан чесън, сол и черен пипер. Разполовете чушките и почистете от семената. Във всяка половина поставете пълнежа и поръсете с останалата моцарела. Сложете чушките в тавичка, изсипете бульона в нея, покрийте с фолио и гответе във фурна при 180 ° C в продължение на 40-45 минути. Махнете фолиото и запечете за още няколко минути.