Необходими продукти
- 120 грама зелен салатен микс;
- 1 чаша парчета от диня;
- ¼ чаша кедрови ядки (може да се замени с бадеми или орехи);
- ¼ чаша краве сирене;
- 1 чаша нарязано пилешко филе;
- 3 супени лъжици лимонов сок;
- 2 супени лъжици мед;
- 2 супени лъжици зехтин;
- ½ чаена лъжичка чесън;
- 3 листа мента;
- прясно смлян черен пипер.
Начин на приготвяне
Равномерно разпределете в чинии зеления салатен микс и парчетата диня. Изпечете пилешкото филе на скара. Нарежете сиренето. Добавете в чиниите със салата. Поръсете с леко запечените и начупени ядки. В отделна купа смесете зехтина, меда, лимоновия сок, нарязания чесън, прясно смляния черен пипер и листата от мента. Разбъркайте добре и подправете салатата.