Необходими продукти:
- заешко месо -500 г
- спанак- 400г
- картофи- 4 бр
- червен лук — 1 глава
- чесън- 3 скилидки
- кокосово масло-3 с.л
- доматено пюре- 4с.л
- брашно- 2 с.л
- червен пипер
- сол
- подправки на вкус
- магданоз
Начин на приготвяне или как се готви ястието:
- Месото се нарязва и задушава в масло. В същото масло се запържва нарязания на дребно лук.
- Спанакът се почиства лист по лист след което се измива под течаща вода. Измитите листа се нарязват и добавят към месото и лука.
- Картофите обелени, измити и нарязани на полукръгове се прибавят към заешкото.
- Приготвя се сос от настърган чесън, доматено пюре, брашното и подправките. Добавя се сол на вкус. Всичко се изсипва в тавичка и се полива със соса.
- Ако е необходимо се налива малко от бульона в който се е задушавало месото или топла водичка.
- Като се поизпари течността и ястието остане само на мазнина, поднася се топло поръсено с дребно нарязан магданоз.
Рецепта предоставена от Станислава Вълкова.