Необходими продукти:
- Бисквити закуска 1 пакет
- Маскарпоне или крема сирене 400 грама
- Пудра захар 100 грама
- Течен шоколад / Нутела - 150 гр
- Прясно мляко за потапяне на бисквитките - 200 мл
- Ванилия - 1/2 ч.л. или 2 пакетчета
- Сладкарска сметана - 50 мл
- 2 - 3бр целувки
- Бейлис - 1 ч.л.
- Шоколад млечен или тъмен за готвене, който ще използваме за потапяне около 200 гр
- Захарни декорации - по избор
Начин на приготвяне или как се готви десертът:
- Стартираме подготовката ден по-рано с направата на бисквитената торта нутела. С миксер разбиваме крема сиренето, заедно със сметаната, пудрата захар, ванилия и бейлис до получаване на пухкав крем.
- В правоъгълна тава ( такава ми е по-удобна предвид размера на бисквитите ) редим първи слой бисквити, напоени в топлото мляко. Слагаме 1/3та от крема, заравняваме и начупваме останалите по някаква случайност в къщи целучки, ей така - за разкош. Повтаряме процедурата с бисквити и крем.
- Готовата торта оставяме в хладилника да почине за другият ден.
Ден 2:
- Използваме специални силиконови форми с отвор за пръчици - тип сладолед.
- Запълваме всяка една от тях, като гребваме с лъжица от тортата и притискаме плътно до пълното запълване.
- Пъхаме пръчица и слагаме в хладилника за 2 часа.
- Разтапяме на водна баня шоколада и прехвърляме в чаша за чай, така по-лесно ще топим стегналите вече тортички на клечка.
- Топим, изчакваме да стече излишното количество и поставяме на дъска.
- Декорираме по желание с кокосови стърготини, перли или захарни декорации по избор.
Рецепта предоставена от Петя Танчева.