Най вкусната оризова питка .Вкусна и здравословна ,защото е с оризово брашно, а то е без глутен.
Продукти: 1 яйце,200 г кисело мляко ,1 равна ч л сода за хляб ,1/2 ч л сол ,1 с л олио ,200 г оризово брашно ,1 с л царевично брашно ,сурови слънчогледови семена за поръсване
Приготвяне: В купа се разбива яйцето с малко сол.Добавя се кисело мляко с разбита в него сода, олио,оризово брашно ,а накрая добавих и една супена лъжица с връх царевично брашно.Разбърква се каша ,като за кекс.Изсипва се в тавичка 24 см върху хартия за печене ,отгоре се поръсват сурови слънчогледовите семена.Печем в загрята фурна 180 С около 20-25,проба с клечка след 20 минута , но зависи от печката.Изваждаме да се охлади ,начупва се и хапваме без притеснения! Добър апетит!