Необходими продукти
за 12бр
- Бял шоколад - 250 грама
- Бисквити маслени - 100 грама
- Масло - 80 грама
- Ванилия - 1/2 ч.л.
- Сладко касис - или горски плод около 100 грама
- Крема сирене - 125 гр
- Пудра захар - 50 гр
Начин на приготвяне или как се готви десертът:
- Разтапяме шоколада на водна баня и запълваме формичките до горе. След 1-2 минути обръщаме формата за да изтече излишното количество шоколад. Повтаряме упражнението, лично целя дебелина на шоколада около 3 мм. Оставяме да втвърди.
- През това време правим крема, като смесваме крема сиренето, пудрата захар и ванилията.
- Трохите за "блата" правим като разтрошаваме с чопър или на ръка в плик с точилка и към тях добавяме маслото на стайна температура.
- Сложих трохите в метална купа и пъхнах за 1-2 мин в загрята фурна - колкото да се размирише на масло в кухнята и леко да порозовеят, но и да останат с консистенция на пясък.
- Време е да сглобяваме: Поставяме лъжица крем, лъжица сладко и разпределяме добре във формата като си оставяме място около 4-5 мм за трохите. Оставяме да почине за час в хладилника. След това запълваме с трохите.
- Разтапяме отново остатъка ни от шоколада и запечатаме сърцата. Оставяме да стегне в хладилника за час два.
- След това вадим готовите мини тортички и декорираме. Лично аз използвах малко напръскан шоколад за някои със захарни перли, а за някои ползвах седефен сладкарски прах за малко блясък и разкош.
Рецепта предоставена от Петя Танчева.