Рецепта за Шоколадова бисквитена торта

Коментари · 251 Прегледа

Рецепта за Шоколадова бисквитена торта. Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Дамски каприз". Рецепта за десерт - Шоколадова бисквитена торта.

Необходими продукти: 

За крема:

  • 150гр. Крема сирене
  • 250гр. Маскарпоне
  • 125гр Пудра захар (може и още зависи дали го обичате по сладко)

За сиропа (в който ще потопим бисквитките):

  • 300гр Прясно мляко (хладко)
  • 1 с.л Инстанто кафе (разтворено във гореща вода), (Може и Бейлис но не е задължителен това е лично по ваш вкус)

За шоколадовия ганаж:

  • 100/125 гр Черен шоколад
  • 250гр Животинска или сладкарска сметана (Ганажа може да се замени със течен шоколад или домашно сладко стига да е достатъчно гъсто)

За мока крема който е за декорация (не е задължителен) на тортата ще ви трябват:

  • 50 мл сметана
  • 1 с.л пудра захар
  • 1 ч.л инстанто кафе (този път разтворено във студена вода)

За слглобяване: около един пакет бисквити закуска (с вкус на какао)

Начин на приготвяне или как се прави тортата:

Шоколадов ганаж:

  1. На котлона слагаме в една тенджера сметаната и я изчакваме да заври, когато е завряло в една купа слагаме ситно нарязан черен шоколад и изсипваме готовата вече сметана. Оставяме го така за една минута след това го разбъркваме докато получим гладка хомогенна смес (трябва да се получи черен цвят) и го овиваме със стреч фолио ( не е задължително това е ако няма да го правите на момента и не искате да хване коричка)
  2. Крема: В една дълбока купа слагаме -Крема сиренето, Маскарпонето и пудрата захар. Вземаме един миксер и разбиваме докато не стане бял крем.
  3. Сиропа: В една купа слагаме - Една/Две лъжици инстанто кафе (което разтваряме във гореща вода) и Прясно мляко (хладко) и разбъркваме, (Ако искате Бейлис но той си е лично по ваш вкус).
  4. Сглобяване: Потапяме бисквитка в сиропа, който сме направили и така ги нареждаме една по една. Когато първия пласт е нареден слагаме над бисквитките крема и почваме да мажем и да го разнасяме по бисквитките. След като крема е покрил бисквитите изсиваме малко и от шоколадовия ганаж и го разнасяме така,че да покрие белият крем. По същия начин правим и другите два пласта.
  5. За мока крема (ако решите да го направите): В една дълбока купа слагаме 30/40гр сладкарска сметана, 1 с.л пудра захар и разтворено инстанто кафе (разтворено във студена вода) и го миксираме докато не стане на крем. Слагаме го в шприц торбичка с накрайник (ако нямате гледайте или потърсете някъде как се прави). Този крем е най-отгоре на тортата който виждате. Не е задължителен правите си го само ако го искате за декорация.

Рецепта предоставена от Радослав Христов.  

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg