Необходими продукти:
- 2 бр. сирене камембер
- 4 стръка розмарин
- 1 щипка черен пипер
- 3 скилидки чесън
- зехтин за намазване
- 1 кафеена лъжичка мед
Начин на приготвяне или как се готви ястието:
- Нарежете чесъна на тънки филийки.
- Накиснете розмарина във вода.
- Направете малки прорези в сиренето, в които да поставите чесъна и подправките. Поръсете и с черен пипер. Увийте всяка малка пита камембер в алуминиево фолио. Намажете с малко зехтин и мед. Завийте, така че да не протекат съставките. Печете сиренцата в загрята на 200 градуса фурна за 10 минути. След като са готови, можете да ги хапвате с препечен хляб, тъй като леко разтопената им сърцевина предизвиква да си натопите хлебчето в нея.
- За чипса от пармезан: Настъргвате пармезана или грана падано или директно си купивате настъргани, върху хартия за печене.
- Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса около 6-7 минути, или до готовност, докато се получи чипс със златист цвят.
- Оставяме малко да изстинат и се наслаждаваме на вкуса.
Рецепта предоставена от Цветан Желязков.