Необходими продукти:
- 1 голям пакет и половина бисквити Petit Beurre с пълнозърнесто брашно
- прясно мляко за потапяне 200 мл
Крем:
- 300 мл студено прясно мляко
- 2 пакета шоколадов крем Оле без варене
- 100 мл сладкарска сметана
- 40 г масло
- 30-40 г млечен шоколад за поръсване - бял настърган шоколад, цели лешници и крокан
Начин на приготвяне или как се прави тортата:
- Приготвя се първо крем, като в касерола се загрява масло и парченца шоколад на водна баня докато се разтопи.
- В купа смесваме прясно мляко, сладкарска сметана и двата пакета крем Оле.
- Разбива се с миксер докато сгъсти но не прекалено, а да е мек.
- Добавя се разтопения шоколад, отново се разбърква на хомогенна смес и кремчето е готово.
- В правоъгълна тавичка, сипваме 3 -4 с л крем по дъното, нареждат се ред бисквити топени за секунди в прясно мляко,мзаливаме с част от крема.
- Следва втори ред бисквити, крем и така докато свършат продуктите, като се завършва с крем.
- Маркират се порциите, при мен са 8 броя.
- Поръсват се с настърган бял шоколад, а в средата поставяме цял лешник и крокан.
- Сервира се охладена.
Рецепта предоставена от Виолета Матева.