Необходими продукти:
- Две горни бутчета;.
- Една голяма глава кромид лук.;
- Пет средно големи зелени месести чушки.;
- Едно бурканче от бебешка храна доматен сок. За предпочитане е един обелен и настърган голям домат.;
- Една супена лъжица червен пипер.;
Начин на приготвяне:
- Пилето се сварява предварително, обезкостява се и се нарязва/накъсва.
- Главата лук се срязва на две, след което половинките на филийки.
- В загрято олио задушаваме лука до загар.
- След това се добавят нарязаните чушки за предпочитане - на кръгчета.
- Запържват се без капак, докато кожичките им се опукат.
- Добавяме пилето.
- И след него - домата.
- Изчакваме около минутка-две да си смени цвета, т.е. леко да пооранжавее, и прибавяме и червения пипер.
- Накрая може да се добави и пресен магданоз.
- В зависимост от това колко е сочен зеленчука и съответно колко вода ще пусне в процеса на приготвяне, ако не е и сместа тръгне да остава "на сухо", може да се добави малко бульон, за да не загори.
http://balkanskakruchma.blogspot.com/