Резепта за Патешко по градинарски.

Коментари · 276 Прегледа

Резепта за Патешко по градинарски. Вкусно патешко по градинарски. <br>Резепта за Патешко по градинарски.

Необходими продукти:

  • 1кг Патешко месо;
  • 3 глави лук;
  • 2 бр.моркови;
  • 250 г гъби печурки;
  • 250 г грах;
  • 3 бр. картофи;
  • 1 домат;
  • 3 скилидки чесън;
  • 5-6 с.л. олио;
  • 1 с.л. доматено пюре или лютеница;
  • 1 с.л. брашно;
  • 1 ч.л. червен пипер;
  • 1 к.л. черен пипер;
  • 100 мл бяло вино;
  • 2-3 бр. дафинов лист;
  • 3-4 стръка магданоз;

Начин на приготвяне:

  1. Нарязаното месо се слага в дълбока тенджера.
  2. Сипва се вода, колкото да покрие месото и се вари.
  3. След като заври, маха се от котлона, изхвърля се водата, измива се месото и пак се слага да ври.
  4. Добавят се 2-3 бр. дафинови листа и 1 к.л. черен пипер на зърна.
  5. Патешкото месо се сварява до пълното му омекване.
  6. През това време, лукът се почиства и се нарязва на ситно.
  7. Морковите се измиват, обелват се и се нарязват на кубчета.
  8. Гъбите се почистват и се нарязват на едро.
  9. Грахът се отцежда и се измива.
  10. Картофите се обелват, измиват си и се нарязват на едро.
  11. Доматът се обелва и се нарязва на ситно.
  12. Чесънът се обелва и се нарязва на ситно.
  13. Листата на магданоза се нарязват на ситно.
  14. След като патешкото месо се свари, изважда се от тенджерата, обезкостява се и се нарязва на хапки.
  15. В дълбока тенджера се сипва около 5-6 супени лъжици олио.
  16. Преди това, тенджерата трябва да е подсушена.
  17. Слага се тенджерата на котлона и се изчаква да загрее мазнината.
  18. Като загрее олиото се добавя ситно нарязаният лук и нарязаните на кубчета моркови.
  19. Разбърква се и се запържва (задушава) за около 3 минути.
  20. Добавят се ситно нарязаният чесън и едро нарязаните гъби.
  21. Разбърква се добре и се задушава за около 3-4 минути.
  22. Прибавя се нарязаното на хапки патешко месо, 1 с.л. доматено пюре или лютеница, 1 к.л. червен пипер, 1 с.л. брашно, 1 к.л. черен пипер и се разбърква.
  23. Залива се с около 1 литър гореща вода, колкото да се покрият продуктите.
  24. Добавя се 100 мл вино, 2 ч.л. сол и се разбърква.
  25. Добавят се и картофите.
  26. Вари се на умерен огън около 10 минути.
  27. Накрая, се добавя грахът и ситно нарязаният домат.
  28. Ако е необходимо се добавя още гореща вода.
  29. Оставя се да ври, докато омекнат зеленчуците.
  30. Трябва всички вкусове да се смесят. Вари се на слаб огън.
  31. Щом картофите омекнат, ястието се сваля от котлона.
  32. Ястието се сервира топло, поръсено със свеж магданоз.

https://www.hapni.eu/

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg