Необходими продукти:
- телешко месо - 300 г;
- лук - 1 глава;
- чушки - 4 - 5 бр. зелени;
- домати - 2 - 3 бр.;
- магданоз;
- масло - 1/2 с.л.;
- зехтин;
- черен пипер;
- сол;
- червен пипер;
- мащерка;
Начин на приготвяне:
- Лукът се нарязва но ситно и се запържва в разтопено и загрято масло.
- После се добавя нарязаното месо.
- След като се запържат малко, се добавят нарязани чушки, домати, черен и червен пипер, накълцан магданоз и мащерка.
- Посолява се на вкус.
- Накрая се добавя зехтин.
- Долива се вода, колкото да покрие съдържанието.
- Вари се до готовност.
https://gotvach.bg/