Необходими продукти:
- олио;
- половин глава лук;
- 2-3 скилидки чесън;
- 1/2 ч.л. червен пипер;
- 200 гр. свинско за гулаш;
- 2-3 средно големи картофа;
- 2 средни моркови;
- 200 гр. замразен грах;
- 200 гр. замразен зелен фасул;
- 1 кубче телешки бульон;
- 1 с.л. доматено пюре;
- 1 домат;
- сол, черен пипер на вкус;
- Вегета;
- 250-300 мл. червено вино;
Начин на приготвяне:
- Лука и чесъна нарежете ситно и задушете в олиото, добавете червения пипер и след това месото.
- Разбъркайте добре и задушете леко, за да пусне месото сока си.
- Добавете картофите и морковите, нарязани на кубчета, разбъркайте и отново задушете няколко минути.
- Разбъркайте добре, добавете лъжица Вегета, сол на вкус, залейте с виното с вино и оставете да се изпари малко.
- Когато сосът се сгъсти, добавете доматеното пюре и домата, предварително нарязан или настърган.
- След това залейте с вода, така че ястието да е добре покрито.
- Добавете кубчето телешки бульон, похлупете с капак и варете 15 минути.
- Замразените грах и зелен фасул извадете от опаковката и изплакнете.
- Когато картофите са полусварени, добавете замразените зеленчуци.
- Отново долейте вода, колкото да покрие зеленчуците.
- Ястието е готово, когато месото е сварено и се образува хубав гъст сос.
https://www.zajenata.bg/