Необходими продукти:
- Чушки – 7-8 бр.;
- Прясно мляко – 500 мл.;
- Брашно – 1 с. л.;
- Магданоз;
- Сол;
- Черен пипер;
- Червен пипер;
- Масло;
Начин на приготвяне:
- Печем чушките.
- Обелваме ги и почистваме.
- Нарязваме ги на едро.
- Запържваме чушките за 10 минути,
- Посоляваме.
- Добавяме брашното, запържваме го за 1-2 мин. и добавяме прясното мляко, което предварително затопляме.
- Варим на тих огън 7-8 мин.
- Овкусяваме с риган и черен пипер.
- В малко олио запържваме 1 ч. л. червен пипер. за 5 секунди.
- Добавяме го към яхнията.
Домашна кухня с Дани