За приготвянето на долния слой са ни нужни:
30 гр пълнозърнести бисквити
20 гр лешници
10 гр мед
¼ лаена лъжичка канела
За слоят сирене се нуждаем от:
250 гр фино сирене котидж
подсладител на вкус
За ябълковия слой се нуждаем от:
1 по-голяма ябълка (200-250 гр)
10 гр мед
½ чаена лъжичка канела
вода, колкото е необходимо
Приготвяне:
Първо смесваме лешниците и бисквитите, след това добавяме канелата и меда и разбъркваме всичко заедно. Разделяме тази смес в две чаши и я притискаме към дъното. Разбъркваме сиренето котидж с подсладителя и поставяме сместа в чашата. Обелваме ябълките и ги нарязваме на малки парчета, смесваме ги с меда и канелата и ги поръсваме с малко вода, докато омекнат. Можем да добавим толкова вода, колкото е необходимо. Постеляме ябълките върху слоя със сиренето котидж, декорираме с начуканите лешници и поднасяме!
Източник: GymBeam