Продукти: 4 яйца, 4 супени лъжици разтопено масло, 4 супени лъжици прясно мляко, 1 чаена чаша захар, 2½ чаши брашно, 1 равна чаена лъжичка сода бикарбонат, ½ лъжичка канела, щипка сол, ¾ кг череши.
Приготвяне: Яйцата разбиваме добре със захарта, прибавяме последователно маслото (може олио), млякото, в което разтваряме содата, и накрая брашното. Сместа бием 5–6 минути и я изсипваме в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка. Тази доза подхожда по вместимост за електрическата тенджера. Отгоре нареждаме черешите, без да им се изваждат костилките, и поръсваме с една супена лъжица захар и ½ лъжичка канела. Нарязваме сладкиша на правоъгълни пастички, след като изстине, и поръсваме с пудра захар.
Автор: Пенка Чолчева, източник: "601 изпитани готварски рецепти"