Рецепта за тиролска плодова пита

Коментари · 322 Прегледа

Може да се приготви, като отгоре вместо череши се наредят вишни, кайсии, сливи и др.

Продукти: 2 кафени чашки пудра захар, 2 кафени чашки топено масло, 2 кафени чашки кисело мляко, 2–3 яйца, 1 чаена лъжичка амонячна сода, брашно колкото поеме, ¾ кг череши.

Приготвяне: Маслото бием със захарта около 10 минути, прибавяме едно по едно яйцата и киселото мляко, в което разтваряме содата; сместа бием непрекъснато. Накрая прибавяме постепенно толкова брашно, че да получим гъсто кейково тесто, което разбиваме и изсипваме в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка на пласт около 2 см дебелина. Отгоре се нареждат изчистените от костилките череши. Сладкиша печем в умерено силна фурна. Нарязваме на пастички и поръсваме с ванилова захар, след като изстине.

Автор: Пенка Чолчева, източник: "601 изпитани готварски рецепти"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg