Вземаме ¼ кг краве масло, ¼ кг пудра захар, ¼ кг брашно, 4 яйца и ¾ кг кайсии. Бием маслото със захарта в продължение на 20 минути, прибавяме един по един жълтъците и бием сместа още 10 минути. Разбиваме белтъците на гъст сняг. Половината от брашното изсипваме и разбъркваме в сместа, а останалата половина прибавяме постепенно с белтъците, като бъркаме много леко. Изсипваме тестото в намазана с масло и поръсена с брашно правоъгълна тавичка на дебелина около 2 см, измиваме и изсушаваме добре кайсиите с кърпа, нарязваме ги на половини по дължина и нареждаме с отвора нагоре върху сладкиша на разстояние около 4 см една от друга. Печем в умерено силна фурна до бледорозово. След като изстине сладкишът, нарязваме го на квадратни пастички, като внимаваме кайсиите да останат в средата. Поръсваме с пудра захар.
Автор: Пенка Чолчева, източник: "601 изпитани готварски рецепти"