Рецепта за сладкиш с ябълки

Коментари · 260 Прегледа

Вкусен десерт, подходящ за всякакви случаи.

Замесваме тесто с ½ кг брашно, 150 г прясно масло и ¾ чаша захар, 1 яйце, щипка сол и около ½ чаша хладка вода. Оставяме го да почива 3–4 часа. Разточваме го след това в кръгла тавичка и намазваме с мармалад. Обелваме 3–4 еднакво големи ябълки, нарязваме ги на 4, изрязваме семенната част, след което ги нарязваме на тънки филийки. Нареждаме ги керемидообразно във вид на венец върху мармалада, поръсваме ги с канела, захар и печем сладкиша в умерена фурна. Поднасяме го поръсен с пудра захар.

Автор: Пенка Чолчева, източник: "601 изпитани готварски рецепти"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg