Бием 10–15 минути 5 яйца с ½ чаша захар, прибавяме 1 лъжичка бакпулвер и наново разбиваме, след което прибавяме 120 г смлени орехи и 1 равна супена лъжица счукан сухар. Изсипваме сместа в намазана с масло правоъгълна тавичка, върху която сме сложили хартия, също намазана с масло. Печем рулото в умерено силна фурна. Изваждаме го и още топло заедно с хартията увиваме на руло, след което отлепваме хартията и оставяме да изстине и запази формата си. За крем разбиваме на тих огън 3 цели яйца с 1 пълна чаша захар, докато сместа се сгъсти добре; оставяме я да се поохлади и разбиваме постепенно 120 г масло, предварително добре разбито. Ароматизираме крема с 2–3 праха ванилия или есенция по желание. Намазваме рулото с крема, като оставяме ⅔ да го покрием. Рулото гарнираме отгоре със счукани орехи или бадеми, нарязани на ивици и леко препечени във фурната.
Автор: Пенка Чолчева, източник: "601 изпитани готварски рецепти"