Продукти: 1 пиле, 3 глави лук, 1 глава чесън, 2 малки моркова, ½ кафена чаша ориз, 1½ кафени чаши олио, 1 чаена лъжичка сол, 1 чаена лъжичка червен пипер, 15–20 зърна черен пипер, 2 дафинови листа, магданоз.
Начин на приготвяне: Пилето се измива, нарязва се и се слага да се свари. При завирането се изтребва пяната. Лукът и морковите се изчистват, измиват се, нарязват се ситно и се слагат в друга тенджера. Прибавят се олиото, 1 кафена чаша бульон и солта и се слага да се задушава 5 мин. Прибавя се изчистеният и измит ориз и като се разбърква често се задушава 5 мин. Слага се червеният пипер и се разбърква. Залива се с 1½ чаени чаши бульон, разбърква се и се оставя да ври. Прибавят се черният пипер, чесънът и дафиновите листа. След 5 мин порциите сварено пиле се нареждат в тенджерата, слага се малко нарязан магданоз, разбърква се и се оставя на тих огън да ври 20 мин. От време на време се разбърква внимателно.
Автор: Петър Саралиев, източник: "Готварска книга за мъже"