За притовянето са необходими:
2 опаковки тофу натурален вкус (320g)
30g соев сос
20g мед
10g зехтин
10g сос Уорчестър
смлян черен пипер на вкус
зехтин в спрей
пресни билки за декорация
Начин на приготвяне:
Разрежете тофуто на две по дължина и старателно го изцедете и подсушете с хартиени кърпи. Пригответе си маринатата, като смесите соевия сос, меда, зехтина, соса Уорчестър и мляния черен пипер. Изсипете маринатата върху тофуто и го оставете да се маринова в хладилника за поне 2-3 часа. След това напръскайте скарата или незалепващия тиган със зехтин в спрей и запечете тофуто от двете страни до златисто. След запичането леко го напръскайте с останалата марината, поръсете с пресни билки и сервирайте, например със зеленчукова салата и ориз.
Източник: GymBeam