Рецепта за патладжани „Кьозлеме“

Коментари · 265 Прегледа

Рецептата, която ви предлагаме, е лесна за приготвяне и невероятна на вкус.

Продукти: 600 г кайма, 1 кг патладжани, 1 по-малка глава лук, 2 кафени чаши прясно мляко, 1 домат, 1½ кафени чаши олио, 1 глава чесън, 1 чаена лъжичка сол, ½ чаена лъжичка червен пипер.

Начин на приготвяне: Патладжаните се измиват, опичат се, обелват се и се разбиват с миксер или с вилица. Прибавят се ½ чаена лъжичка сол, прясното мляко и счуканият в дървен хаван чесън и разбиването продължава още няколко минути. Получената смес се разстила в по-малка тава. Лукът се нарязва ситно и се задушава 5 мин в мазнината, 1 кафена чаша вода и щипка сол. Прибавят се каймата и още ½ чаена лъжичка сол и се пържи 15 мин, като непрекъснато се разбърква. Слагат се настърганият домат (може и салца или кетчъп) и червеният пипер, разбърква се и се сваля от огъня. Изсипва се върху първата смес и се заглажда. Пече се в загрята фурна 15 мин.

Автор: Петър Саралиев, източник: "Готварска книга за мъже"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg