Продукти: 600 г кайма, 7 яйца, 1½ кафени чаши олио, 1 глава чесън, 100 г гъби, 1 чаена лъжичка сол, магданоз.
Начин на приготвяне: 5 от яйцата се варят 10 мин и се оставят да изстинат. Каймата се посолява, задушава се 15 мин в мазнината и в 1 непълна кафена чаша вода, като често се разбърква, и се разстила в по-малка тава. Яйцата се обелват и се разрязват на две по дължина. Изваждат се жълтъците и се слагат в по-дълбок съд. Прибавят се жълтъците на останалите 2 яйца, счуканият или ситно нарязан чесън, ситно нарязаните гъби, нарязаният магданоз и щипка сол и се разбърква добре. С тази смес се пълнят белтъците и се нареждат върху каймата. Пече се 10 мин в загрята фурна.
При сервирането пълнените яйца може да се полеят по желание със сос, който се приготвя по следния начин: 1 глава ситно нарязан лук и малко нарязан магданоз се пържат 4–5 мин в 3 супени лъжици олио. Прибавя се ½ чаена лъжичка брашно, пържи се още 1 мин, като се разбърква, и се залива с 1 чаена чаша бяло вино. Слага се щипка сол, разбърква се и ври 5 мин. Капват се няколко капки лимон.
Автор: Петър Саралиев, източник: "Готварска книга за мъже"