Рецепта за панирана бяла риба

Коментари · 289 Прегледа

Рибата се поднася топла, с лимон.

Продукти: 500–600 г бяла риба, 2 яйца, сол, брашно, олио.

Начин на приготвяне: Рибата се изчиства, измива се и се вари 15 мин в подсолена вода. Обезкостява се, кожата се обелва и изчистените филета се накъсват на средно големи парчета. Яйцата се разбиват в съд, като се прибавят 2 щипки сол. В друг съд се сипва брашно. Олиото се слага да заври в тиган. Всяко парче се панира в брашно, в яйце и отново в брашно и в яйце (двойно паниране) и се пържи до зачервяване.

Автор: Петър Саралиев, източник: "Готварска книга за мъже"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg