Съставки:
2 пилешки гърди (приблизително 450 гр.)
2 големи домата (приблизително 150 гр)
1 пакет моцарела (120 гр)
1 шепа пресен босилек
балсамов оцет
спрей за готвене със зехтин
сол и млян черен пипер на вкус
Приготвяне:
Разрежете пилешките гърди по дължина на две парчета и ги подправете със сол от двете страни. След това напръскайте хартията за печене със спрей със зехтин и поставете пилето върху нея. Поставете пресни листа босилек, нарязани домати и моцарела на всяка пържола. Сложете месото в предварително загрята на 180°C фурна и печете за около 20-25 минути, докато стане слатисто-кафяво. Сервирайте месото непосредствено след печене, внимателно полято с балсамовия оцет, със зеленчукова салата, картофи, ориз или друга известна гарнитура.
Източник: GymBeam