Необходими продукти
- 300 г говеждо месо;
- 3 кисели краставички;
- 2 средни глави лук;
- 4 супени лъжици доматен сос;
- 3 супени лъжици вода;
- 1 чаена лъжичка оцет;
- сол и черен смлян пипер – на вкус.
Начин на приготвяне
Пуснете нарязаното на дребно говеждо месо във вряща подсолена вода. Не забравяйте да махате пяната, която ще се образува по време на варенето. Мариновайте лука, като го нарежете на полукръгчета и го потопите в оцета, водата и подправите със сол и черен пипер. Най-добре да използвате лилав лук, който трябва да престои в маринатата половин час. Нарежете краставичките. Когато месото се свари и охлади, разкъсайте парчетата по протежение на влакната. Смесете всички съставки и подправете с доматен сос.