Необходими продукти
- 500 гр говеждо филе;
- 10 чери домата;
- 3 пресни краставици;
- 2 глави лилав лук;
- 1 стрък босилек;
- 2 чаени лъжички дижонска гранулирана горчица;
- сок от лимон;
- сол и смлян черен пипер – на вкус;
- зехтин за пържене и дресинг.
Начин на приготвяне
Пригответе говеждото филе на грил, като пържола, до желаната степен на печене. Или просто изпечете месото в тавичка покрита с фолио и омаслена със зехтин. Първите 5 минути температурата във фурната трябва да бъде 220 ° C, следващите 15 минути – 170 ° С. Оставете месото да си почине, докато миете и режете зеленчуците: краставиците – на кръгчета, чери доматите – на половинки, лука – на половин кръгчета. Поръсете месото с босилек. Направете дерсинг като комбинирайки сок от лимон, зехтин, дижонска горчица, сол и черен смлян пипер. Нарежете горещото месо на тънки филийки, добавете зеленчуците и залейте с дресинга. Сервирайте незабавно.