Необходими продукти
- 300 гр филе от говеждо месо;
- 2 пресни краставици;
- 6-8 чери домата;
- ½ лимон;
- пресен джоджен;
- пресен лук;
- листа от маруля;
- 1 скилидка чесън;
- 1 супена лъжица соев сос;
- 2 супени лъжици рибен сос; 1
- чаена лъжичка кафява захар;
- Олио за пържене.
Начин на приготвяне
Изплакнете и изсушете месото с хартиена кърпа. Нарежете на тънки сламки и изпържете в добре загрята в тиган мазнина. Зеленчуците и подправките се измиват и нарязват. Колкото по-тънки са резенчетата, толкова по-деликатен е вкусът на предястието. В малка тенджерка смесете соевия и рибен сос, захарта и чесъна, прекаран през преса. Сложете зеленчуците в тенджерката и я поставете на огъня. Задушете леко и отстранете от котлона. Подредете пърженото говеждо в чиния, върху листа от маруля и залейте с топлите зеленчуци в сос. Поръсете с лимонов сок и копър.