Необходими продукти
- 400 гр телешко месо;
- 3 пресни домата;
- 2 големи червени чушки;
- 1 глава червен лук;
- 1 връзка копър;
- 1 връзка магданоз;
- 4 скилидки чесън;
- 4 супени лъжици зехтин или олио;
- 2 супени лъжици соев сос;
- 1 чаена лъжичка балсамов оцет;
- сол и черен смлян пипер – на вкус.
Начин на приготвяне
Докато телешкото се вари в подсолена вода, обелете и нарежете на дребно чесъна. Смесете го със зехтина, соевия сос, балсамовия оцет и черния пипер. Можете да добавите други подправки на вкус. Не добавяйте сол: Соевият сос е доста солен. Оставете сместа да престои около 10 минути. След това изсипете в нея нарязаното сварено месо и оставете за още 15 минути. Нарежете зеленчуците - чушките и доматите на лентички, а лука – половин кръгчета. Добавете към месото и дресинга и разбъркайте.