Необходими продукти
- 300 гр телешко месо;
- 250 гр твърд кашкавал;
- 6 яйца;
- 2 кисели краставички;
- 1 морков;
- 3 скилидки чесън;
- ½ чаша печени фъстъци;
- сол, черен пипер и майонеза – на вкус.
Начин на приготвяне
Сварете месото, морковите и яйцата. Нарежете телешкото и киселите краставички на сламки. Настържете яйцата и морковите на едро ренде. Кашкавалът също трябва да се настърже и да се раздели на две части. Прекарайте чесъна през преса. Наредете салатата на пластове: Телешко с майонеза → краставички с чесън и майонеза → кашкавал с моркови и майонеза→ яйца с майонеза и печени фъстъци → само кашкавал за последен слой. Добавяйте сол къдете поискате.Овкусете с черен пипер слой по желание. Оставете салатата да престои в продължение на 1-2 часа и сервирайте.