Необходими продукти
- 300 гр телешко месо;
- 50 грама ядки по избор;
- 2 малки глави червено цвекло;
- 2 картофа;
- 1 глава лук;
- 2 скилидки чесън;
- сол и майонеза – на вкус;
- растително масло за пържене.
Начин на приготвяне
Свареното телешко се нарязва на лентички или малки кубчета. Към него се добавя нарязаният на дребно и запържен лук. Сварете по отделно картофите и цвеклото. Когато зеленчуците се охладят, нарежете картофите на кубчета и настържете цвеклото на едро ренде. Прекарайте през преса чесъна, смелете ядките в блендер, добавете към цвеклото и посолете. Разбъркайте всичко заедно или наредете на пластове: картофи с майонеза → телешко месо с лук и майонеза → цвекло с ядки, чесън майонеза.