Необходими продукти:
- 500 свинско месо за готвене
- 1 луканка
- 3-4 с л олио
- 1 глава червен лук
- 4 стръка пресен лук
- 2 печени чушки червени
- 400 г замразен зелен боб
- сол
- черен пипер
- пушен червен пипер 1 ч. л.
- риган
- чубрица
- магданоз
- бяло вино 100 мл
Начин на приготвяне или как се готви месното ястие:
- Свинско месо се нарязва на хапки, луканка на парчета, лук и чушки на ситно.
- В дълбок тиган се загрява олио, запържва се месо и луканка.
- Месото предварително е овкусено със сол и черен пипер. Добавя се нарязан лук, щипка сол и готвим да омекне.
- Налива се бяло вино и разбъркваме докато се изпари течността.
- Прибавяме пушен червен пипер, налива се 300-350 мл вода, подправки и готвим до готовност на месото.
- Накрая прибавяме печени чушки и зелен боб, трябва им 10 минути и готово.
- Ако сосчето е рядко се добавя 1 с л царевично нишесте размито с малко вода да сгъсти.
- Сервираме с наряза магданоз.
Рецепта предоставена от Виолета Матева.