Необходими продукти:
- 800 г пилешко филе;
- 100 г гъби;
- 10 обезкостилчени маслини;
- 1 глава лук;
- 1 яйце;
- 1- 2 с.л. галета;
- щипка сол;
- щипка розмарин/салвия;
- щипка червен пипер;
- 1/2 ч.ч. брашно;
- 1 к.ч. олио;
Начин на приготвянe:
- Месoто се смила в блендер.
- Лукът се почиства, измива и рендосва.
- Гъбите се премиват на течаща вода.
- От пънчетата се приготвя супа.
- Шапките и обезкостените маслини се скълцват много на дребно.
- Месото се смесва заедно с лука, маслините и гъбите.
- Поръсват се подправки и галета.
- Чуква се едно яйце.
- Омесва се пилешка кайма.
- Оставя се за около час в хладилник.
- От мляната смес се оформят кюфтета.
- Овалват се в брашно.
- Оставят се настрани, за да попие брашното.
- Кюфтетата се пържат или пекат.
- Поднасят се с гарнитура по желание.
https://lakomnik.bg/